Την εμφάνισή τους στη Γαύδο έκαναν οι πρώτοι γυμνιστές της θερινής σεζόν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες κατοίκων του νησιού.

karaveΟι πρώτες  πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 περίπου ατόμα, τα οποία έχουν ήδη αποβιβαστεί στο νοτιότερο νησί της Ευρώπης, σηματοδοτώντας την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Οι φετινοί επισκέπτες προέρχονται κυρίως από χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Δανία και η Λιθουανία, χωρίς να λείπουν και άτομα από τη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία. Αρκετοί από αυτούς είναι τακτικοί θαμώνες, επιστρέφοντας για ένα ακόμη καλοκαίρι στο νησί.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ανθρώπους που λατρεύουν τη φύση και αγαπάνε τη Γαύδο. Όλοι έφτασαν στο νησί φορώντας κανονικά ρούχα και αναζήτησαν τις γωνιές όπου θα βρουν κατάλυμα για τους επόμενους μήνες. Οι σκηνές τους έχουν στηθεί, σκυλιά και λοιποί οικόσιτοι σύντροφοι αλωνίζουν πάνω στην χρυσή άμμο και οι επισκέπτες δηλώνουν έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα ρούχα τους. Η προσμονή είναι μεγάλη, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν όλο τον χρόνο προκειμένου να διακόψουν τις περιστασιακές δουλειές του χειμώνα, το άγχος της καθημερινότητας και το σαπούνι, «κατηφορίζοντας» στο όμορφο νησί, για να περάσουν τους ζεστούς μήνες κοντά στη φύση και τη θάλασσα, τρώγοντας φαγητό με άμμο και κάνοντας παρατηρήσεις σε όσους χαλουν την ισορροπία του τοπίου φορώντας μαγιώ και λοιπά είδη ένδυσης.  Στο πλάι τους βρίσκονται πάντα τα δέντρα της περιοχής που τους κρατούν συντροφιά και φροντίζουν να τους προστατεύουν από τον καυτό ήλιο αλλά και τα...λογιών λογιών μουσικά όργανα που συνοδεύουν τα βράδια τους.

Οι θαμώνες της Γαύδου μάλιστα, βαίνουν ολοένα και αυξανόμενοι κάθε χρονιά. Το αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης φτάνει στα τέλη του Ιουλίου, όταν και οι τελευταίοι γυμνιστές αποβιβάζονται στο νησί, ελπίζοντας να προλάβουν τις λιγοστές σκιές που θα έχουν απομείνει. Οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού νησιού τους υποδέχονται κάθε χρόνο με τη χαρά του νοικοκύρη που σε υποδέχεται στο σπίτι του. Η συνύπαρξή τους είναι αρμονική, μέχρι τα πρωτοβρόχια να τους πάρουν και πάλι μακριά, έως την επόμενη χρονιά.

                                                                                                                                                                                                                                                                 Πηγή: